marți, 25 iunie 2013

dieta de la nutritionist

Ultima data cand m—am cîntărit aveam 65 de kg eu zic ca e ceva tinand cont ca am pornit de la 80 de kg, asa am decis sa va spun cam ce, cum si cand trebuie mancat.
De evitat sunt multe chestii, in principiu trebuie evitat zahărul si produsele cu zahar, mâncarea fast food exceptând yufka sau shaorma fara maioneza si cartofi prajiti, nucile, migdalele, smochinele, uleiul, excesul de faina, produsele de patiserie,( salam, crenvusti), mierea, sucurile naturale, freshurile, sucurile cu zahar ( doar cola zero), biscuiti, napolitane.
Ai voie paine, suna, orice fel de branza, carne de orice fel(aici nu intra slanina), paste, orez, legume, supe slabe, ciocolata, tort sau prajitura o data la doua saptamani cate 50 de gr, pufuleti, popcorn, cartofi, linte, naut,  fasole, fasole verde, mazare, iaurt doar natural daca vrei cu fructe folosesti fructe congelate, cola zero, apa minerala, zaharina.
Toata chestia e sa iti cantaresti toata mancarea, adica ai voie la masa principala 100 gr paste/cartofi/naut/fasole/orez/mamaliga cu 80 gr carne de porc sau vita sau 120 gr carne curca/ ton/ pui. daca nu vrei carne poti sa o inlocuiesti cu 40 gr de branza. Poti sa mananci cu o salata.
La cina eu mananc un sandwich cu 30 gr paine, 30 gr sunca si 20 gr cascaval iar la micul dejun mananc un sandwich cu 20 gr paine, 30 gr sunca si 20 gr cascaval. Intre mese mananc o inghtata si un mar.
Bine mai mananc eu tot felu de prostii 25 gr pufuleti / popcorn, fructe in plus 400 gr pepene sau 200 gr cirese sau visine, sau 150 gr caise depinde .
Sport: Kangoo zilnic de un timp, si mers pe jos ( nu ma prea omor cu asta, mersul pana la bus si inapoi acasa  e suficient :) )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu